четвер, 26 лютого 2015 р.

Додатковий імпортний збір в студію!




25 лютого в газеті "Урядовий кур'єр" було опубліковано повідомлення про досягнення урядом домовленостей з міжнародними партнерами щодо можливості введення додаткового імпортного збору.

Як відомо, положеннями ЗУ «Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди про тарифи й торгівлю 1994 року» від 28.12.2014 року та ЗУ «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо стабілізації платіжного балансу» передбачається введення додаткового імпортного збору з дати публікації моменту опублікування рішення Кабінету Міністрів України щодо завершення консультацій з міжнародними фінансовими організаціями.



Відразу хотілося зазначити, що базою оподаткування митом для товарів, на які законом встановлено адвалорні ставки мита є митна вартість товарів (ст. 279 МК України). 

Таким чином, на митну вартість (базу оподаткування митом) нараховуються:  
- ввізне мито та 
- додатковий імпортний збір. 

Що стосується самого додаткового імпортного збору, то базою оподаткування додатковим імпортним збором є митна вартість товарів, що ввозяться на митну територію України, визначена відповідно до положень Митного кодексу України

Крім того, слід враховувати і аспект ПДВ.
ПДВ нараховується на митну вартість з урахуванням акцизів та мит.

На це фіскальна служба звертає увагу у своєму листі від 20.01.2015 р. N 2806/7/99-99-25-01-17:  при нарахуванні податку на додану вартість до бази оподаткування цим податком включаються суми додаткового імпортного збору.

Отже, виходить, що до митної вартості додається імпортне мито та додатковий імпортний збір, а на вже митну вартість разом з ввізним імпортним митом та додатковим імпортним збором нараховується ще ПДВ, що призведе однозначно призведе до подорожчання більше, аніж на розмір додаткового імпортного збору.

Імпортний збір вводиться строком на 12 місяців, тобто до 25 лютого 2016 року (включно).

Детальніше про додатковий імпортний збір читайте >>>


юрист / lawyer
067 86 244 17




#трудові_спори, #податковий_адвокат, #оскарження_звільнення, #господарські_спори, #стягнення_заборгованості, #стягнення_інфляційних, #житловиселення, #АБвласоваВектор, #сімейніспори, #АдвокатськебюроВектор, #familylaw, #аліменти, #податковий_адвокат, #АБвласоваВектор, #фіктивне_підприємство, #фіктивність,  #порушення_постачальником_податкового_законодавства,


Немає коментарів: