вівторок, 23 червня 2015 р.

На що нараховується військовий збір


Відповідно до пп. 1.2 п. 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ об’єктом оподаткування військом збором є доходи, визначені ст. 163 ПК України.

Згідно з положеннями ст. 163 ПК України об'єктом оподаткування резидента є:
-  загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід;
-  доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання);
-  іноземні доходи - доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

А ось під доходом з джерелом їх походження з України - будь-який дохід, отриманий резидентами або нерезидентами, у тому числі від будь-яких видів їх діяльності на території України (включаючи виплату (нарахування) винагороди іноземними роботодавцями), її континентальному шельфі, у виключній (морській) економічній зоні, у тому числі, але не виключно, доходи у вигляді заробітної плати, інших виплат та винагород, виплачених відповідно до умов трудового та цивільно-правового договору.

Згідно з п. 1.3 п. 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ ставка збору становить 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування та справляється з усіх виплат без виключень.

Фактично військовий збір прирівнюється до ПДФО.

10 червня був опублікований ЗУ "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору", яким скасували норму нарахування військового збору при обміні валюти. 
Підпункт 1.7 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу XX "Прикінцеві положення" Податкового кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2011 р., №№ 13-17, ст. 112) цифри "165.1.51" виключити.

Відтепер норма в ПК України звучить так:
1.7. Звільняються від оподаткування збором доходи, що згідно з розділом IV цього Кодексу не включаються до загального оподатковуваного доходу фізичних осіб (не підлягають оподаткуванню, оподатковуються за нульовою ставкою), крім доходів, зазначених у підпунктах 165.1.2, 165.1.18, 165.1.25, 165.1.52 пункту 165.1 статті 165 цього Кодексу.


юрист / lawyer
067 86 244 17




#трудові_спори, #податковий_адвокат, #оскарження_звільнення, #господарські_спори, #стягнення_заборгованості, #стягнення_інфляційних, #житловиселення, #АБвласоваВектор, #сімейніспори, #АдвокатськебюроВектор, #familylaw, #аліменти, #податковий_адвокат, #АБвласоваВектор, #фіктивне_підприємство, #фіктивність,  #порушення_постачальником_податкового_законодавства, 

Немає коментарів: