суботу, 30 червня 2018 р.

Податок з нерухомості: житло, 2018



Незабаром українці, що мають нерухомість (житло, нежитлові приміщення) мають отримати до 1 липня цього року повідомлення-рішення від податкових органів про необхідність оплатити податок з нерухомості за минулий, 2017 рік.

Строк для оплати податку складає 60 днів з моменту отримання з податкової повідомлення-рішення. Повідомлення-рішення надсилається платнику за місцем його реєстрації. Платник податків  вправі звернутися до податкової за місцем проживання щодо проведення звірки та нарахованих податкових зобов’язань, а також наявних пільг.



Податок з нерухомості доведеться заплатити за квартиру (квартири), що перевищує 60 кв. м, або за житловий будинок (будинки) більше 120 кв. м., а  якщо є у власності і квартира, і будинок, що перевищує 180 кв. м, то доведеться заплатити податок з такого перевищення.

Оподатковується не просто житлова площа, а загальна площа житлової нерухомості.
Слід зазначити, що незалежно від площі саме нежитлової нерухомості, доведеться заплатити від усієї площі без будь-яких послаблень.

Ставка податку на нерухомість нараховується в розмірі не більше 1,5% від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої станом на 1 січня 2017 року (від 3 200,00 грн.), тобто 48 грн. за кв. м, з площі, що перевищує площу, що не оподатковується (60 кв. м. за квартиру, 120 кв. м. за будинок). Але конкретний розмір  ставки визначається на підставі відповідного рішення місцевого влади, і сплачені податки спрямовуються до місцевого бюджету.

Якщо брати до уваги Рішення міської ради міста Києва щодо встановлення ставок з місцевих податків за 2017 рік, то ставка податку з житлової нерухомості встановлена на рівні 1%, при цьому в Києві з 01.01.2017 по 31.12.2017 рік діє понижувальний коефіцієнт 0,75. Отже, киянам доведеться заплатити 24 грн. з квадратного метра відносно нерухомості за 2017 рік.

Положення Податкового кодексу передбачають і пільги для платників, виходячи з майнового стану та рівня доходів, проте пільги поширюються на площу нерухомості для квартири в 60 кв. м., за будинок – 120 кв. м, якщо взяти до уваги положення Рішення Київради.

Євген Власов
адвокат
0678624417




#трудові_спори, #податковий_адвокат, #оскарження_звільнення, #господарські_спори, #стягнення_заборгованості, #стягнення_інфляційних, #житловиселення, #АБвласоваВектор, #сімейніспори, #АдвокатськебюроВектор, #familylaw, #аліменти, #податковий_адвокат, #АБвласоваВектор, #фіктивне_підприємство, #фіктивність,  #порушення_постачальником_податкового_законодавства,




Немає коментарів: