четвер, 18 серпня 2022 р.

Чи можна списати ЄСВ для ФОП із зони АТО

 

---/---

[ Податковий адвокат | Спори з податковою | Податкова консультація  | Розблокування податкових накладних | Виведення з ризикових | Приймання таблиці даних платника податків ]

 
 
---/---
податковий адвокат, списати ЄСВ, борг з ЄСВ, АТО, податкова консультація
податковий адвокат, податкова консультація, ЄСВ, зона АТО

 

Якщо ФОП, платник єдиного податку, зареєстрований в зоні АТО, не перереєстровувався на територію України, то у нього в особистому кабінеті платника податків обліковується борг з єдиного соціального внеску (ЄСВ).



Отож

1. Борг з ЄСВ з 2014 по березень 2017. Повинен списуватися автоматично (це по закону), проте треба подавати заяву на списання до податкової. Підстава для списання – сплив строку давності (1095 днів).

2. Борг з ЄСВ з 2017 по лютий 2020. Списується на підставі заяви та сертифікату, виданого торгово-промисловою палатою, про форс-мажор.

3. Після лютого 2020 року слід шукати інші варіанти для списання (інвалідність, пенсія, найманий працівник, тощо). З деякими варіантами можна ознайомитися тут #неплатитиЄСВ.

У чому небезпека боргу з ЄСВ? дізнайтесь за міткою #недоїмкаєсв.
***
Краще перереєструватися та списувати? Чи є сенс припинити діяльність та списати? Чи буде підставою для списання відсутність доходу для платника єдиного податку, який перебуває в зоні АТО? Як отримати сертифікат про форс-мажор?

Якщо маєте подібні запитання, то надамо відповідь та допоможемо розібратися.
@eugenevlasovlawyer

 

****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****

 

Немає коментарів: