понеділок, 20 липня 2015 р.

Зовнішня реклама чи вивіска?



Існують два поняття «інформаційна вивіска» та «зовнішня реклама».
Проте все одного необхідно розробляти та погоджувати паспорт, але для зовнішньої реклами необхідно ще і отримувати дозвіл, який видається безплатно (звісно, на практиці вартість влетить в копієчку).
Що є вивіскою, а що зовнішньою рекламою, загалом можна дізнатися в ЗУ "Про рекламу" та відповідними актами місцевих рад відповідної території.




Так, під інформаційною вивіскою розуміється  інформація про:
- зареєстроване найменування особи,
- знаки для товарів і послуг, що належать цій особі,
- вид діяльності (якщо це не випливає із зареєстрованого найменування особи),
- час роботи (ч. 6 ст. 9 закону «Про рекламу»).

Загальні вимоги до вивіски / таблички:
-  повинні розміщуватися без втручання у несучі конструкції, легко демонтуватися, щоб не створювати перешкод під час робіт, пов’язаних з експлуатацією та ремонтом будівель і споруд, на яких вони розміщуються;
-  не повинні відтворювати зображення дорожніх знаків;
-  не повинні розміщуватися на будинках або спорудах - об’єктах незавершеного будівництва;
-  площа поверхні не повинна перевищувати 3 кв. метрів;
-  не вище першого поверху.


Все інше вважається зовнішньою рекламою.
Як правило, комунальним підприємства місцева влада передає повноваження щодо адміністрування та здійснення первинного контролю за розміщенням реклами, вивісок на відповідній території.
Відповідальність за неправомірне розміщення реклами передбачена ст. 152 КУпАП, а саме:

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від 850 грн.  до 1700,00 грн.
Постанову про накладення штрафу за дане порушення в силу положень ст. 219 КУпАП виносять  виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад. Після чого вона направляється на виконання до державної виконавчої служби.
У випадку якщо штраф не буде сплачений впродовж 15 днів, то його розмір збільшується вдвічі.

Постанови про накладання штрафу оскаржують за правилами КАСУ в місцевих судах загальної юрисдикції, відповідно до ст. 171-2 КАС України.

юрист / lawyer
067 86 244 17




#трудові_спори, #податковий_адвокат, #оскарження_звільнення, #господарські_спори, #стягнення_заборгованості, #стягнення_інфляційних, #житловиселення, #АБвласоваВектор, #сімейніспори, #АдвокатськебюроВектор, #familylaw, #аліменти, #податковий_адвокат, #АБвласоваВектор, #фіктивне_підприємство, #фіктивність,  #порушення_постачальником_податкового_законодавства, 

Немає коментарів: