вівторок, 20 червня 2023 р.

"До" включно чи ні? Оскаржити камеральну перевірку. Штраф за невчасну реєстрацію податкової накладної

 

 ---/---


[ Податковий адвокат | Спори з податковою | Податкова консультація  | Розблокувати податкову накладну | Виведення з ризикових | Не приймають таблиці даних платника податків ]

 
---/---

 

штраф, невчасна реєстрація податкової накладної, камеральна перевірка

 

Нині чимало справ у судах розглядаються щодо доволі банального питання: застосування прийменника «до» при визначенні кінцевої дати. Причому це питання є з’ясованим ще з 2014 року!



Ми знову, в 2023 році, змушені повернутися до прийменника «до» ☹

І суди вчергове мають відповісти на запитання: чи відбулося порушення строків реєстрації податкових накладних, якщо ці накладні були зареєстровані саме 15 липня.

Податкова вважає, що порушення є, а тому, по-перше, той, хто зареєстрував має бути оштрафований, а, по-друге, контрагент може сформувати податковий кредит за такою «простроченою» податковою накладною не в періоді складання, а в періоді реєстрації такої накладної, і це, насправді, для бізнесу досить відчутна проблема.

Попри те, що є правила української мови, якими визначено, що «до 15 липня» включає цей день; і на додачу ще й були прийняті законодавчі зміни, якими «до 15 липня» замінили на «не пізніше 15 липня», однак податкова наполегливо ходить у судові засідання та співає про те, що правила української мови її не стосуються. Як кажуть: податкова тримається як чорт сухої груші.

Це я до чого? А все до того, що ці спори тривають не один місяць, на жаль.

Фактично, податкова створила на порожньому місці чимало клопоту платникам податків, суди - через брак суддівських кадрів, перевантажені та зволікають з прийняттям рішень.

Інша категорія справ щодо невчасної реєстрації податкових накладних - коли через різноманітні технічні хиби в роботі серверів ДПС України, платники податків не змогли вчасно зареєструвати свої податкові накладні: деякі навіть, подавши вчасно на реєстрацію, отримали квитанції про реєстрацію накладної наступного дня, а отже, на думку податківців, порушили строки реєстрації, АЖ НА ОДИН ДЕНЬ.

Отож тримай, козаче, штраф!  

 

****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****

#податковийадвокат,
#податковаконсультація,
#податковий_адвокат,
#податковийюрист,
#податковий_юрист,
#податковий_спір,
#податкова_консультація,
#податки,
#адвокатподатки,
#податкова_накладна,
#податкованакладна,
#податкова_перевірка,
#податковаперевірка,
#запитвідподаткової,
#камеральнаперевірка,
#невчаснареєстраціянакладної,
#штрафзаневчаснуреєстрацію,
#оскаржитикамеральну,

 

Немає коментарів: