понеділок, 26 червня 2023 р.

Відповідь на запит від податкової про надання інформації.

 

 

податковий адвокат, запит від податкової, відповідь на запит податкової
податковий адвокат, запит від податкової надати відповідь

З 28 квітня 2023 року набули чинності чергові зміни в Податковому кодексі України: зокрема, відтепер за ненадання відповіді (не повному обсязі) на запит податкової служби передбачений штраф - у розмірі однієї мінімальної заробітної плати (6 700 грн.).


При цьому слід розуміти, що строк для надання відповіді на запит - 10 РОБОЧИХ днів при проведенні зустрічної звірки, та 15 РОБОЧИХ, якщо йдеться про інші випадки (а це майже 90% стосується всіх запитів).

Отож радимо, надавати відповіді на запити податкової, попри те, що цей строк нині зупинений через воєнний стан та карантин.

Тим більше, що вже в законопроєкті № 8401 (сьогодні пройшов друге читання) передбачається, що з 1 серпня строки вже не будуть зупинятися.

Виходить, що серпень - сезон податкових перевірок, а тому доречно вже зараз провести певну підготовчу роботу з первинними документами. Доволі часто податкові запити досить абстрактні, а тому не зайвим буде уточнити у самої податкової, якщо отримали подібний абстрактний запит: що її цікавить найбільше, - аби не готувати силу-силенну первинних документів та гаяти свій час та ресурси.

Після 15 серпня 2023 року у разі прийняття закону, що цілком ймовірно, платники податків, які не надали відповідь (проігнорували) опиняться під загрозою проведення податкових перевірок та штрафів за ненадання відповідей.

Якщо потребуєте допомоги податкового адвоката, аби маєте потребу визначитися з тим, що саме потрібно надати податковій та мінімізувати шанс потрапити під позапланові перевірки - просимо звертатися @eugenevlasovlawyer.

 

****

Маєте запитання? 

 
 
**** 

| наші успішні справи |

 

****

#податковийадвокат,
#податковаконсультація,
#податковий_адвокат,
#податковийюрист,
#податковий_юрист,
#податковий_спір,
#податкова_консультація,
#податки,
#адвокатподатки,
#податкова_накладна,
#податкованакладна,
#податкова_перевірка,
#податковаперевірка,
#запитвідподаткової,
#штрафподаткової,
#оскаржитиперевірку,

Немає коментарів: