понеділок, 14 серпня 2023 р.

Не подали протягом 365 днів письмові пояснення на розблокування податкової накладної

 

 

365 днів, письмові пояснення, розблокувати накладну, зупинили реєстрацію
податковий адвокат, письмові пояснення до заблокованої податкової накладної

То як стара мантра: отримав квитанцію про зупинення реєстрації податкової накладної, - розпочинай готувати письмові пояснення, а якщо не пощастить - скаргу, позов і т. і.


Зазвичай платники податків зволікають з підготовкою цих пояснень, попри те, що на їхню подачу нібито і надається чимало - 365 днів. Тим більше, що цей строк з початку березня минулого року зупинений через війну (законодавчі зміни почали діяти з середини березня 2022 року).

Однак якщо ці 365 днів спливли до березня 2022 року, то виходить, що з податковим кредитом торба і про нього можна забути контрагенту, а у платника податків «вилізе» податкове зобов’язання?

Отож, перед тим як йти до суду слід все-таки пройти досудову стадію: запитати у податкової чи приймалося рішення про відмову в реєстрації податкової накладної, бо згідно з порядком Мінфіну № 520 якщо впродовж 365 днів від платника податків не надходило письмових пояснень, то податкова мусить прийняти рішення про зупинення реєстрації. На практиці податкова просто ігнорує норму закону і не приймає рішення про відмову, хто б сумнівався.

Тому саме бездіяльність комісії можна і оскаржувати в судовому порядку. У цій категорії справ здебільшого суди на боці платників податків, проте ніхто не скасовував вимоги про всебічну підготовку до справи: збір документів, підготовку позову, формування позовних вимог, бо в залежності від регіону України, слід просити дещо різне, бо суди - середовище специфічне.

Маєте запитання як не втратити податкового кредиту для свого контрагента? Або ж не встигли подати письмові пояснення? Потрібно розуміти, що в порядок Мінфіну № 520 внесли зміни, тому поки існує вікно можливостей, яким слід скористатися.

Будемо раді зарадити Вашій проблемі  eugenevlasovlawyer.

****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****
 #податковийадвокат,
#податковаконсультація,
#податковий_адвокат,
#податковийюрист,
#податковий_юрист,
#податковий_спір,
#податкова_консультація,
#податки,
#адвокатподатки,
#податкова_накладна,
#податкованакладна,
#податкова_перевірка,
#податковаперевірка,#розблокувати_ПН,
#розблокувати_накладну,
#розблокуватинакладну,
#ризиковість_платника_податків,
#ризиковістьплатникаподатків,
#вивести_з_ризикових,
#Критерій_1,
#Критерій_8,

 

Немає коментарів: