неділю, 23 липня 2023 р.

Борг з єдиного податку для першої, другої груп спрощенної системи оподаткування

податковий адвокат, ФОП, борг з єдиного податку оскаржити
податковий адвокат, податкова консультація, супровід податкових перевірок



Наступного місяця мають набути чинності чергові зміни до Податкового кодексу України, правда, законопроєкт № 8401 з 14.07.2023 лежить на підписі у Президента, але, гадаю, що це питання часу.

Наприклад, має бути частково введено обов’язок сплати єдиного податку для 1, 2 групи спрощеної системи оподаткування, до цього часу по закону не було такого обов’язку? Еге ж?

Нещодавно я писав, що ФОП першої групи вирішив припинити свою діяльність в червні 2023 року, і хоча в його особовій картці платника на початок 2023 року була переплата в 17,70 грн., то на момент закриття - з’явилася недоплата (податковий борг) в 2,60 грн.

А те, що є пряма норма закону, про те, що єдинники мають право не сплачувати з квітня 2022 року, то про неї в паралельному всесвіті податкова не чула та не знає.
Ми звернулися до ГУ ДПС у Донецькій області, на що була надана відповідь - «щойно матимемо технічну можливість - виправимо» (другий слайд).

З платником податків пішли далі - подали запит до ДПС України, та запитали - «Коли з’явиться технічна можливість виконати прямий приписи закону?».

ДПС України скерувало наш запит до ГУ ДПС у Донецькій області, зазначивши, що регіональна податкова має переступити через себе і надати платнику податків розгорнуту відповідь.

Нарешті, від донецькій податківців отримали відпис - все впорядковано та виправлено! І, о, диво, відновлено переплату в 17,70 грн.

Дефективність не має меж.

Це як? Пересічному підприємцю знадобилося трохи більше місяця, щоб вирішити елементарне питання, при цьому двічі залучалися донецькі податківці, і один раз ДПС України!

На жаль, наші платники податків здебільшого на таку дрібницю як недоплату в кілька гривень не зважають та мовчки сплачують.

Шкода, але мовчання та пасивність платників податків у захисті своїх прав - це життєдайне підґрунтя для зловживань та системних порушень інтересів підприємців.

 
****

Маєте запитання? 

 
 
**** 

| наші успішні справи |

 

****

#податковий_борг,#податковийадвокат,
#податковаконсультація,
#податковий_адвокат,
#податковийюрист,
#податковий_юрист,
#податковий_спір,
#податкова_консультація,
#податки,
#адвокатподатки,
#податкова_накладна,
#податкованакладна,
#податкова_перевірка,
#податковаперевірка,
#ФОП, #ЛіквідаціяФОП,
#податковіспори,
#споризподатковою,

Немає коментарів: