середу, 29 червня 2022 р.

Як почати власну справу: вирощування грибів. Податки, реєстрація, податковий адвокат


 
---/---

[ Податковий адвокат | Спори з податковою | Податкова консультація  | Розблокування податкових накладних | Виведення з ризикових | Приймання таблиці даних платника податків ]

 
---/---

 

податковий адвокат, супровід податкових перевірок, податкова консультація
податковий адвокат, власна справа, супровід податкових перевірок

Розглядатиметься варіант вирощування саме для ФОПів



1. Оподаткування: загальна чи спрощена. Якщо спрощена, то можна бути і на другій групі оподаткування (фіксований податок до 1300 грн. на місяць), і на третій (5% від обороту), і на спецгрупі (2%), правда спецгрупа тільки на період воєнного стану.

2. Який КВЕД обрати? як мінімум, 01.13 («вирощування овочів і баштанних …»), а також доречно ще 46.31 («оптова торгівля…»).

3. Вимоги до приміщення. Це найважче. Бо є санітарні правила для підприємств промислового виробництва ДСП 4.4.4.070-2000 від 20.12.2000.

Чи поширюються вони на ФОПів, з цим треба розбиратися, тим більше вони доволі серйозні для звичайного ФОПа. Це і наявність цеху пастеризації субстрату, і приміщення для пророщування, і камери вирощування, і багато іншого.

А ще має бути штатний міколог-технолог, і у кожного працівника – особиста мед. книжка.

4. Експлуатаційний дозвіл оператору ринку НЕ ПОТРІБЕН, бо він треба для виробництва харчових продуктів ТВАРИННОГО походження.

5. АЛЕ ПОТРІБНО провести державну реєстрацію потужностей в Держпродспоживслужбі (до початку).

6. Пожежники. До початку роботи слід подати декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам пожежної безпеки.

7. ФОП повинен подати 20-ОПП до податкової (повідомлення про те, що виробництво, ведення бізнесу відбувається за конкретною адресою), бо податкова хоче бачити та знати про ФОПа все, їй відомостей з державного реєстру мало.

8. Сертифікація НЕ ОБОВ’ЯЗКОВА.

***
Яку все-таки краще обрати групу єдиного податку? Як пройти реєстрацію потужностей? Як виконати вимоги щодо приміщення? Чи подати декларацію відповідності об’єкту пожежній безпеці? Чи дійсно треба подавати 20-ОПП конкретно у Вашому випадку? Які штрафи, якщо всього цього не робити та які ризики, що контролери навідаються?

Якщо подібні запитання у Вас виникають, то ми зможемо проконсультувати.


****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****

Немає коментарів: