---/---
[ Податковий адвокат | Спори з податковою | Податкова консультація | Розблокування податкових накладних | Виведення з ризикових | Приймання таблиці даних платника податків ]
---/---
податковий адвокат, власна справа, супровід податкових перевірок |
Розглядатиметься варіант вирощування саме для ФОПів
1. Оподаткування: загальна чи спрощена. Якщо спрощена, то можна бути і на другій групі оподаткування (фіксований податок до 1300 грн. на місяць), і на третій (5% від обороту), і на спецгрупі (2%), правда спецгрупа тільки на період воєнного стану.
2. Який КВЕД обрати? як мінімум, 01.13 («вирощування овочів і баштанних …»), а також доречно ще 46.31 («оптова торгівля…»).
3. Вимоги до приміщення. Це найважче. Бо є санітарні правила для підприємств промислового виробництва ДСП 4.4.4.070-2000 від 20.12.2000.
Чи поширюються вони на ФОПів, з цим треба розбиратися, тим більше вони доволі серйозні для звичайного ФОПа. Це і наявність цеху пастеризації субстрату, і приміщення для пророщування, і камери вирощування, і багато іншого.
А ще має бути штатний міколог-технолог, і у кожного працівника – особиста мед. книжка.
4. Експлуатаційний дозвіл оператору ринку НЕ ПОТРІБЕН, бо він треба для виробництва харчових продуктів ТВАРИННОГО походження.
5. АЛЕ ПОТРІБНО провести державну реєстрацію потужностей в Держпродспоживслужбі (до початку).
6. Пожежники. До початку роботи слід подати декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам пожежної безпеки.
7. ФОП повинен подати 20-ОПП до податкової (повідомлення про те, що виробництво, ведення бізнесу відбувається за конкретною адресою), бо податкова хоче бачити та знати про ФОПа все, їй відомостей з державного реєстру мало.
8. Сертифікація НЕ ОБОВ’ЯЗКОВА.
***
Яку все-таки краще обрати групу єдиного податку? Як пройти реєстрацію потужностей? Як виконати вимоги щодо приміщення? Чи подати декларацію відповідності об’єкту пожежній безпеці? Чи дійсно треба подавати 20-ОПП конкретно у Вашому випадку? Які штрафи, якщо всього цього не робити та які ризики, що контролери навідаються?
Якщо подібні запитання у Вас виникають, то ми зможемо проконсультувати.
2. Який КВЕД обрати? як мінімум, 01.13 («вирощування овочів і баштанних …»), а також доречно ще 46.31 («оптова торгівля…»).
3. Вимоги до приміщення. Це найважче. Бо є санітарні правила для підприємств промислового виробництва ДСП 4.4.4.070-2000 від 20.12.2000.
Чи поширюються вони на ФОПів, з цим треба розбиратися, тим більше вони доволі серйозні для звичайного ФОПа. Це і наявність цеху пастеризації субстрату, і приміщення для пророщування, і камери вирощування, і багато іншого.
А ще має бути штатний міколог-технолог, і у кожного працівника – особиста мед. книжка.
4. Експлуатаційний дозвіл оператору ринку НЕ ПОТРІБЕН, бо він треба для виробництва харчових продуктів ТВАРИННОГО походження.
5. АЛЕ ПОТРІБНО провести державну реєстрацію потужностей в Держпродспоживслужбі (до початку).
6. Пожежники. До початку роботи слід подати декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам пожежної безпеки.
7. ФОП повинен подати 20-ОПП до податкової (повідомлення про те, що виробництво, ведення бізнесу відбувається за конкретною адресою), бо податкова хоче бачити та знати про ФОПа все, їй відомостей з державного реєстру мало.
8. Сертифікація НЕ ОБОВ’ЯЗКОВА.
***
Яку все-таки краще обрати групу єдиного податку? Як пройти реєстрацію потужностей? Як виконати вимоги щодо приміщення? Чи подати декларацію відповідності об’єкту пожежній безпеці? Чи дійсно треба подавати 20-ОПП конкретно у Вашому випадку? Які штрафи, якщо всього цього не робити та які ризики, що контролери навідаються?
Якщо подібні запитання у Вас виникають, то ми зможемо проконсультувати.
****
Маєте запитання?
****
****
Немає коментарів:
Дописати коментар