вівторок, 28 червня 2022 р.

Розпочати власну справу, продаж БАД (біологічно активних добавок). Податкова консультація. Податковий адвокат

 

---/---

[ Податковий адвокат | Спори з податковою | Податкова консультація  | Розблокування податкових накладних | Виведення з ризикових | Приймання таблиці даних платника податків ]

 
---/---
 
податковий адвокат, БАД, продаж через інтернет, добавки
БАД, біологічно активні добавки, податковий адвокат, податкова консультація

 

Якщо розглядаєте можливість продажу біологічно активних добавок (дієтичних добавок), то потрібно мати на увазі:



<1> зареєструвати ФОП та обрати систему оподаткування (єдиний податок другої чи третьої, бо перша група торгує лише на ринках; загальна система),

<2> якщо БАД будуть імпортуватися, то стати на облік в митній службі,

<3> БАД не є лікарським засобом, тому не треба ліцензій на імпорт та/або роздрібну торгівлю, проте, якщо БАД є «новітнім харчовим продуктом», то його треба реєструвати.

<4> БАД повинен бути маркований, тобто мати певну інформацію про продукт (ЗУ «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», Гігієнічні вимоги до дієтичних добавок),

<5> документами для розмитнення БАД в залежності від його складу можуть бути сертифікати здоров’я, вет. сертифікат, висновок СЕС тощо.

<6> для розмитнення БАД слід заплатити митні платежі (5%...8%...) та ПДВ (20%), якщо ж вартість посилки менше 150 Євро, то це все платити не треба, як і не потрібні супровідні документи якості.

--------------------
Якщо ж розглядаєте виробництво БАДів передбачає деякі вимоги щодо наявності експлуатаційного дозволу, бути оператором ринку харчових продуктів тощо.
--------------------

Якщо ж бажаєте виготовляти/продавати БАД під своєю торговою маркою, то це зовсім інша історія.
--------------------

Що таке «новітній харчовий продукт» і потрібно тоді реєструвати? Яку інформацію на пакуванні має містити БАД? Які КВЕДи краще мати? Потрібний касовий апарат? Не слід забувати про фінансовий моніторинг банку, якщо активно відбуваються банківські операції на рахунку.

 

****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****

 

 

Немає коментарів: