вівторок, 28 листопада 2023 р.

Якщо продаєте будинок та земельну ділянку, то доведеться заплатити податки? Позиція податкової

 

---/---

[ Податковий адвокат | Спори з податковою | Податкова консультація  | Розблокувати податкову накладну | Вивести з ризикових | Не приймають таблицю даних платника податків ]

 
---/---

 

податковий адвокат, оподаткування, продаж землі, будинку, податки,
податковий адвокат, оподаткування продажу землі

Ніби цілком очевидні речі, коли продається приватний будинок разом із землею, то як можна цю операцію розглядати як два окремих продажі: окремо будинку та окремо землі.

Однак наша податкова завжди знайде, де та чим поживитися, отож маємо чергову «консультацію»: продаж земельної ділянки, на якій знаходиться житловий будинок, навіть, якщо і земля, і будинок перебували у власності більше трьох років, підлягає оподаткуванню по ставці 5% (див. ІПК ДПС України від 03.11.2023 за № 3926/ІПК/99-00-24-03-03-09).

А ще ж 1,5% воєнного збору не забудьте!

Як уникнути проблем з податковою та попередити потенційні донарахування? Чи нівелювати претензії податківців? Радо допоможемо – просимо звертатися до @eugenevlasovlawyer.

 

****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****

 #ПодатковийАдвокат #ПодатковаКонсультація #Податковий_Адвокат #ПодатковийЮрист #Податковий_Юрист #Податковий_Спір #ПодатковаКонсультація #Податки #АдвокатПодатки #ПодаткиНерухомість #ПодатковіПитання #Податкова_Перевірка #ПодатковаПеревірка #ШтрафПодаткової #ОскаржитиПеревірку #ПДФОПродажНерухомості #ПДФОДругийПродажНерухомості #ПодатковіПитання #ПодатковіПоради #ОподаткуванняПродажу #ПодатковіПитання #ПорадиПодатковогоАдвоката

Немає коментарів: