пʼятниця, 1 грудня 2023 р.

Якщо помилкову накладну заблокували

податковий адвокат, розблокувати податкову накладну, розблокування податкових накладних
податковий адвокат, заблокували помилкову податкову накладну

По-перше, у податковій декларації з ПДВ звітного періоду не відображати помилково складену податкову накладну, яку ще й заблокували.
Про це кажуть і самі податківці в базі податкових знань (ЗІР, погугліть, що це таке, адже час від часу корисно нею користуватися). Кажуть, але це не заважає жахати підприємців.

Бо якщо покажете в декларації цю накладну, то самі собі зменшите ліміт в СЕА ПДВ. Воно вам треба?

По-друге, не подавайте жодних повідомлень про розблокування! Бо один законослухняний клієнт подав таке повідомлення та отримав відмову в реєстрації податкової накладної, що цілком очевидно, а на додачу – камеральну перевірку та податкові донарахування в розмірі заблокованого ПДВ. Тепер маємо суд. Воно вам треба?

По-третє, не надсилайте листів до податкової, про те, що ви помилилися з податковою накладною, бо податкова знову-таки завітає з камеральною перевіркою, адже, на її думку, ви там «мудруєте» з податковою звітністю, тож отримаєте донарахування з ПДВ. Запитання те саме: воно вам треба?

Але у будь-якому разі – краще зверніться зайвий раз за порадою до податкового адвоката, який заощадить витрачені нерви та кошти. З податковою краще дмухати на холодну воду, ніж потім бігати по судах, знімаючи адміністративні, податкові арешти та опис майна.


****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****

#ПодатковийАдвокат #ПодатковаКонсультація #ПодатковийЮрист #Податковий_Юрист #Податковий_Спір #Податкова_Консультація #ПорадиПодатковогоАдвоката #АдвокатПодатки #Податкова_Накладна #Податкованакладна #Податковаперевірка #ПодатковіСпори #Споризподатковою #Розблокувати_ПН #Розблокувати_Накладну #Розблокуватинакладну #Заблокувалипомилковунакладну #Помилкованакладна #Помилковаподаткованакладна #ПДВ #ПодатковаДекларація #ПодатковіНакладні #БлокуванняПДВ #СЕАПДВ #РозблокуванняНакладних #ПодатковіПовідомлення #ПодатковіПитання #КамеральнаПеревірка #ПодатковіДонарахування #ПодатковіПоради

Немає коментарів: