четвер, 20 серпня 2015 р.

Хто може перевіряти ліцензійність програмного забезпечення?



Право здійснювати перевірки ліцензійного ПЗ та складати Акти/Протоколи про порушення у сфері інтелектуальної власності мають:

1. Інспектори з питань інтелектуальної власності вправі накладати адміністративні стягнення – штраф в розмірі 170 грн.  – 3400 грн. з конфіскацією обладнання, що стало предметом правопорушення (ст. 51-2 КпАП України), проте конфіскація можлива лише на підставі судового рішення. Вилучати під час перевірок інспектори не уповноважені обладнання.



Із-за маленької кількості інспекторів перевірки малоймовірні.

2. Органи внутрішніх справ в рамках кримінального провадження або заведення оперативно-розшукової справи вправі вилучати із складанням протоколу слідчих дій, складанням Акту опису.

3. Органи державної податкової служби під час податкових перевірок вправі складати протоколи про адміністративні правопорушення та вилучати об’єкти порушень.

Справи про адміністративні правопорушення розглядаються судом, за результатами може бути винесено Постанову про накладання штрафу в розмірі –  штраф в розмірі 170 – 3400 грн. з конфіскацією (ст. 51-2 КпАП України). 


юрист / lawyer
067 86 244 17




#трудові_спори, #податковий_адвокат, #оскарження_звільнення, #господарські_спори, #стягнення_заборгованості, #стягнення_інфляційних, #житловиселення, #АБвласоваВектор, #сімейніспори, #АдвокатськебюроВектор, #familylaw, #аліменти, #податковий_адвокат, #АБвласоваВектор, #фіктивне_підприємство, #фіктивність,  #порушення_постачальником_податкового_законодавства, 

Немає коментарів: