четвер, 20 серпня 2015 р.

Виконавчий документ на підприємстві


При цьому необхідно враховувати наступне:

1. Відповідно до вимог законодавства відрахування не можуть за загальним правилом більшими, аніж 20% від розмір заробітної плати (ст. 128 КЗпП України).

2.  Згідно з приписами ст. 43  ЗУ «Про виконавчі дії» розподіл стягнутих грошових сум здійснюється в такому порядку:
1) у першу чергу повертається авансовий внесок сторін та інших осіб на організацію та проведення виконавчих дій;
2) у другу чергу компенсуються витрати державної виконавчої служби, пов'язані з організацією та проведенням виконавчих дій, не покриті авансовим внеском сторін та інших осіб;
3) у третю чергу задовольняються вимоги стягувача та стягується виконавчий збір у розмірі 10 відсотків фактично стягнутої суми;
4) у четверту чергу стягуються штрафи, накладені державним виконавцем відповідно до вимог цього Закону.




Отже, із 20% заробітної плати працівника першу чергу погашаються:

-  витрати на проведення виконавчих дій  в повному обсязі,
-  залишкові кошти сплачуються пропорційно з урахуванням 10% виконавчого збору від  фактично сплаченого розміру заборгованості.
3. Виконавчі документи, а саме: Постанова про відрахування із заробітної плати, - повинні зберігатися у вогнетривких шафах (п. 7.2.4 Інструкції про проведення виконавчих дій).

4. Кожні шість місяців та після закінчення строку відповідних виплат або у разі звільнення працівника подається окремий звіт про здійснені відрахування та виплати за встановленою формою (див. Інструкцію про проведення виконавчих дій).

5. У разі припинення перерахування коштів стягувачу у зв'язку із зміною боржником місця роботи, проживання, перебування чи навчання або з інших причин підприємства, установи, організації, фізичні особи, фізичні особи - підприємці не пізніш як у триденний строк повідомляють державному виконавцю про причину припинення виплат та зазначають нове місце роботи, проживання чи навчання боржника, якщо воно відоме. Посадові особи, винні у ненаданні таких відомостей без поважних причин, можуть бути притягнуті до відповідальності, передбаченої законом.

6. Відрахування потрібно здійснювати до десятого числа кожного місяця, наступного за звітним. Відрахування здійснюються із кожного випадку сплати заробітної плати в розмірі 20% нарахованої та сплаченої заробітної плати.

7. Копії платіжних доручень необхідно, щомісячно, направляти на адресу ВДВС, для підтвердження здійснення оплат (вимога зазначена в Постанові).


За невиконання Постанови державного виконавця передбачена відповідальність у формі штрафу, розмір якого може коливатися від 340 до 1 190 грн. (ст. 188-13 КЗпП України).


юрист / lawyer
067 86 244 17




#трудові_спори, #податковий_адвокат, #оскарження_звільнення, #господарські_спори, #стягнення_заборгованості, #стягнення_інфляційних, #житловиселення, #АБвласоваВектор, #сімейніспори, #АдвокатськебюроВектор, #familylaw, #аліменти, #податковий_адвокат, #АБвласоваВектор, #фіктивне_підприємство, #фіктивність,  #порушення_постачальником_податкового_законодавства, 


Немає коментарів: