понеділок, 12 вересня 2016 р.

Трудовий контракт не звільняє від обов'язку повідомити ДФС про прийняття на работу

У червні 2016 року Мінсоцполітики роз’яснив, що положення про повідомлення про прийняття працівника на роботу поширюються і щодо працівників, з якими укладається трудовий контракт (Лист Мінсоцполітики від 29.06.2016 року за № 814/13/84-16).



***

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
ЛИСТ
29.06.2016 N 814/13/84-16
Щодо надання повідомлення про прийняття на роботу іноземця та працівника за контрактом

Частиною третьою статті 24 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП) визначено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Враховуючи положення вищезазначеної статті, було прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. N 413 "Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу".
Норми статті 24 КЗпП та постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. N 413 "Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу" поширюються на трудові відносини, тобто коли з працівником укладається трудовий договір. При цьому зазначеною статтею винятків не передбачено.
Контракт відповідно до статті 21 КЗпП є особливою формою трудового договору, у якому зазначені строк його дії, права, обов'язки і відповідальність сторін тощо.
Отже, враховуючи зазначене, норми статті 24 КЗпП та зазначеної постанови поширюються на всі випадки, коли працівник виконує роботу на умовах трудового договору.
Директор Департаменту  О. Товстенко





#трудові_спори, #податковий_адвокат, #оскарження_звільнення, #господарські_спори, #стягнення_заборгованості, #стягнення_інфляційних, #житловиселення, #АБвласоваВектор, #сімейніспори, #АдвокатськебюроВектор, #familylaw, #аліменти, #податковий_адвокат, #АБвласоваВектор, #фіктивне_підприємство, #фіктивність,  #порушення_постачальником_податкового_законодавства,


Немає коментарів: