понеділок, 17 липня 2017 р.

Транспортний податок 2017



Наприкінці кожного року українські автомобілісти затамовують подив у передчутті чергових змін податкового законодавства щодо сплати транспортного податку.

У цьому році суттєвих змін відносно сплати цього податку не відбулося. Так, під оподатковування потрапляють як і минулого року легкові автомобілі, зареєстровані відповідно до українського законодавства за фізичними та юридичними особами, з роком випуску не більше 5 років включно (2012 рік), а середньоринкова вартість складає більше 375 мінімальних заробітних плат (1 млн. 200 тис. грн.). Про середньоринкову вартість та отримати розрахунок податку можна скористатися калькулятором на офіційному сайті Міністерства економічного розвитку та торгівлі.


Ставка податку за рік залишається як і в 2016 році на рівні 25 тис. грн. за кожний легковий автомобіль, який підпадає під оподаткування.

Розрахунок транспортного податку місцевою фіскальною службою здійснюється за місцем реєстрації відповідного платника податку, а відповідне повідомлення про необхідність сплати направляється до 1 липня кожного року.

У автомобілістів є строк на сплату податку 60 календарних днів з моменту отримання відповідного податкового повідомлення-рішення. Юридичні особи-власники транспортних засобів здійснюють оплату та розрахунок здійснюється самостійно авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації, при цьому податкове-повідомлення фіскальною службою не направляється.

Власники транспортних засобів сплачують податок за весь час володіння автомобілем впродовж звітного календарного року, тобто якщо автомобіль був проданий, то сплачується податок до моменту продажу, крім того якщо транспортний засіб був викрадений, то обов’язок сплати за весь період викрадення у власника відсутній, звісно, якщо власник здійснив усі формальні заходи щодо інформування про викрадення відповідні органи.

Інформацію про власників та автомобілі фіскальна служба отримує від органів, що здійснюють реєстрацію транспортних засобів.

Оскільки транспортний податок є місцевим податком, то і повинен встановлюватися органами місцевої влади з обов’язковим офіційним оприлюдненнями до 15 липня, в іншому випадку відповідний податок буде нараховуватися лише з наступного бюджетного року. І саме такий підхід та аргументація дозволяла успішно оскаржувати транспортний податок, нарахований за 2015 рік. Щодо оскарження податкових повідомлень-рішень за 2016 рік лише тільки формується, проте загалом за три роки існування транспортного податку не всі місцеві ради прийняли відповідні рішення щодо транспортного податку, тому у автомобілістів, що зареєстровані в невеличких містах та селах, є шанс успішно оскаржувати транспортний податок.



#трудові_спори, #податковий_адвокат, #оскарження_звільнення, #господарські_спори, #стягнення_заборгованості, #стягнення_інфляційних, #житловиселення, #АБвласоваВектор, #сімейніспори, #АдвокатськебюроВектор, #familylaw, #аліменти, #податковий_адвокат, #АБвласоваВектор, #фіктивне_підприємство, #фіктивність,  #порушення_постачальником_податкового_законодавства,

Немає коментарів: