понеділок, 27 березня 2023 р.

Штраф за повідомлення КІК. Податковий адвокат. Звернення до Верховної Ради України

 

---/---

[ Податковий адвокат | Спори з податковою | Податкова консультація  | Розблокування податкових накладних | Виведення з ризикових | Приймання таблиці даних платника податків ]

 
---/---

податковий адвокат, повідомлення про КІК, штраф за неповідомлення КІК
податковий адвокат, КІК, повідомлення про КІК, податкова консультація

 

Нещодавно звернувся до комітету Верховної Ради України з пропозицією усунути неоднозначне тлумачення штрафів за неповідомлення про контрольовану іноземну компанію (КІК).





Власне, сам комітет, попри те, що сам створив проблему, сховав від платників податків власну голову в пісок, та спрямував моє звернення до Міністерства фінансів України. Отож чекатиму відповідь по суті, хоча саму проблему створили на рівному місці наші «законотворці» самі (див. фото № 2). 

 Нагадаю в чому халепа для платників податків: повідомлення про КІК - інформування всіх тих, хто створив, продав, ліквідував іноземне підприємство після 01.01.2022.


До листопада 2022 року діяла норма, яка зупиняла строк для повідомлення про КІК, і це було ОК, однак вже з того часу зупинення строку не діє і формально у податкової наприкінці січня цього року з’явилася опція - штрафувати, причому на кругленьку суму: а це майже 800 тис. грн. за кожний факт неповідомлення.

Також, окрім відпису з комітету, отримав відповідь від народного депутата на своє звернення (див. карусель). Найцікавіше, що «народний обранець» є членом комітету з питань податкової політики, однак не розрізняє понять «звіт про КІК» та «повідомлення про КІК», більше того, він не голосував за той закон, який викликав чимало питань щодо штрафу за неповідомлення про КІК. Тому дивно отримати відповідь від людини, яка імовірніше навіть не читала того закону та не бачила його в очі.

Три аркуші з цитатами з Податкового кодексу, наприкінці яких парламентар, мабуть з великою гордістю знавця законодавства, запропонував мені «використати ті механізми вирішення порушених питань, які передбачені чинним законодавством» (див. фото № 3). 



Може, аби дізнатися про ці механізми, мені слід уточнити та розпитати його, однак маю сумнів, що з першого разу мені правду ніхто не розкриє.

**
Проте, як на мене, що більше ми звертатимемося до наших можновладців, то менше буде таких безтямних законів та випадкових людей при владі.

Тим більше, що вже наявний позитивний досвід зрушень 😊 


Отож, якщо маєте нерозв’язані проблем у сфері оподаткування або не знаєте куди рухатися, або звідки може «прилетіти» від податкової, то буду радий допомогти @eugenevlasovlawyer

 

****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****

 


 

#податковийадвокат,
#податковаконсультація,
#податковий_адвокат,
#податковийюрист,
#податковий_юрист,
#податковий_спір,
#податкова_консультація,
#податки,
#адвокатподатки,
#податкова_накладна,
#податкованакладна,
#податкова_перевірка,
#податковаперевірка,

#розблокувати_ПН,
#розблокувати_накладну,
#розблокуватинакладну,
#ризиковість_платника_податків,
#ризиковістьплатникаподатків,
#вивести_з_ризикових,
#Критерій_1,
#Критерій_8,

#повідомленняКІК,
#КІК,
#повідомлятипроКІК,

Немає коментарів: