середа, 12 квітня 2023 р.

Спори з податкоово. Податковий адвокат, податкова консультація

 

---/---

[ Податковий адвокат | Спори з податковою | Податкова консультація  | Розблокування податкових накладних | Виведення з ризикових | Приймання таблиці даних платника податків ]

 
---/---
 
податковий адвокат, спори з податковою, штраф податкової
податковий адвокат, податкова консультація, суд з податковою

 Чому справедливість можна знайти деінде, а не в українських судах?


Годі й сподіватися на швидке та справедливе правосуддя в нашій країні. Зрозуміло, що є корупційні складові, завантаженість, якість кадрів і десяток об’єктивних причин.

Однак, впевнений, що в кожного адвоката є «судді» та «епохальні справи», які щоразу пробивають дно логіки, свідомості та реальності.

На жаль, буденністю є те, що певним суддям потрібно декілька місяців для відкриття провадження по справі, або ж лише після 10 судових засідань та трьох років! Ми поволі, не кваплячись, підступаємо до слухання справи по суті, хоча для розгляду таких справ є 90 днів.

Мабуть, потаємна мета українського судочинства - завдати болю, страждань, принижень учасникам процесу, а перемога в справі неодмінно має бути знецінена та має перетворитися на гнилий гарбуз.

Інший приклад - суддя відкриває провадження (податковий спір), розглядає справу, йде у відставку, спір потрапляє до іншого судді і тут розпочинається справжня дуель за відкриття провадження, бо «поперєднік» не побачив хиб у позовній заяві. Тобто замість того аби по суті розглянути справу, розпочинається двомісячний процесуальний пінг-понг. Бо, помічнику судді, який, власне пише ухвали та рішення, видніше, ніж якомусь там адвокату або цілій раді адвокатів України, як оформлювати документи на представництво інтересів клієнта.

А ось адміністративні суди на заході України в податкових справах, мабуть, самостверджуються, коли приймають непритомні рішення всупереч правовим висновкам Верховного Суду та здоровому глузду.

Логіка така - нам, шляхетним суддям, краще відмовити платнику податків, ніж взяти на себе відповідальність, сміливість, ввімкнути логіку та розум аби проаналізувати законодавство: зробити висновки.

Як на мене, проблема в тому, що в судах панує суцільна недбалість, безвідповідальність, не фаховість, адже, не вірю, щоб високоінтелектуальний, відповідальний спеціаліст знущався над учасниками процесу.

Можливо, я зміню свою думку, одягнувши чорну мантію 😊

 

****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****

 

 

#податковийадвокат,
#податковаконсультація,
#податковий_адвокат,
#податковийюрист,
#податковий_юрист,
#податковий_спір,
#податкова_консультація,
#податки,
#адвокатподатки,
#податкова_накладна,
#податкованакладна,
#податкова_перевірка,
#податковаперевірка,
 

Немає коментарів: