четвер, 28 вересня 2023 р.

Списати борг з соціального внеску. Платити чи ні?

---/---

[ Податковий адвокат | Спори з податковою | Податкова консультація  | Розблокування податкових накладних | Виведення з ризикових | Приймання таблиці даних платника податків ]

 
---/---

податковий адвокат, списати ЄСВ, недоїмка із соціального внеску

Середній розмір недоїмки з ЄСВ для платників податків приблизно 15-20 тис. грн.

Постає запитання: чи є сенс оскаржувати?

По-перше, вимогу податкова здебільшого надсилає дисципліновано, і те, що платник не отримав вимогу, то це вже проблема самого платника, і це цілком законно.

По-друге, платник податків дізнається про наявність боргу з ЄСВ, коли отримує з виконавчої постанову про арешт майна, чи з банку звісточку про блокування свого рахунку.

По-третє, час на оскарження вимоги в судовому порядку - 6 місяців (загальний строк), проте на практиці з моменту надіслання вимоги і до моменту, коли платник дізнався про недоїмку минає рік, а то й два. Суди доволі неохоче поновлюють строк на оскарження вимоги.

Якщо йти шляхом мирним - заплатити та забути.


Щойно заплатите, податкова зафіксує факт оплати та відкриє скриньку Пандори й нарахує пеню на весь період прострочення (0,1% за кожний день прострочення), а ще штраф - 20% від сплаченої суми, а ще як особлива опція покарання - це складання адміністративного протоколу з ще одним штрафом від 680 до 5100 грн.

Отож перед тим, ніж платити, не платити чи взагалі займатися підприємницькою діяльністю - порадьтеся зі фахівцями, бо реально може статися, коли штрафні санкції на недоїмку будуть в рази більші, ніж сама недоїмка, і при цьому до таких боргів згідно із законом немає строків давності, тобто податкова ніколи не забуде про ваші борги з ЄСВ.



****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
**** 
 
#ЄСВ,
#НедоїмкаЄСВ,
#ПодатковіПоради,
#ОскарженняВимоги,
#СудовіСправи,
#ПодатковийБорг,
#ПлатникПодатків,
#ПеняЗаПросрочення,
#ШтрафиПодаткові,
#ПодатковіСанкції,
#ПодатковіСтроки,
#ПодатковіНарахування,
#ПорадиПодатковогоАдвоката,
 

Немає коментарів: