четвер, 8 лютого 2024 р.

НЕВЧАСНА РЕЄСТРАЦІЯ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ. Коли по закону штраф зменшили, але суди про це не попередили.

 

---/---

[ Податковий адвокат | Спори з податковою | Податкова консультація  | Розблокування податкових накладних | Виведення з ризикових | Приймання таблиці даних платника податків ]

 
---/---
 

Кілька місяців тому можна було констатувати, що суди перших інстанцій формують, як на мене, правильну та справедливу судову практику, коли вони скасовують захмарні та дурні штрафи за невчасну реєстрацію податкових накладних за 2022 рік (10%...40%).
Пригадаю собі та нагадаю податківцям, що майже до кінця травня 2022 року податкові реєстрі повноцінно не працювали, восени повною мірою платники податків відчули надзвичайно нестабільну роботу серверів податкової, а на додачу ще й відключення світла, інтернету та обстріли.

Отож, тоді бухгалтери-відчайдухи ставали справжніми СБУшниками, проводячи фантастичні спецоперації щодо реєстрації та розблокування податкових накладних в лігві податкової.

Тим не менше, податкова вже цього року вийшла на жнива: більша частина бізнесу оштрафували за невчасну реєстрацію податкових накладних. При цьому застосувала «старі» великі штрафи, проігнорувавши те, що з лютого 2023 року штрафи Верховна Рада зменшила приблизно в 3-4 рази.

Підприємці побігли до суду шукати правди. Перші інстанції стали на бік платників податків: або повністю скасували штрафи, або зменшили їх розмір в 3-4 рази. Однак зараз вже маємо першу практику саме апеляційних інстанцій. І тут ситуація навпаки протилежна: Дніпро штампує штрафи, Київ загалом також, Харків трохи відстає, Захід України поки, що тримається і захищає платників податків.

Маю великі сподівання, що Верховний Суд поставить крапку в цій категорії справ, тим більше, що є перші ухвали Верховного Суду про відкриття проваджень. При цьому перші справи потрапили до адекватних суддів.


Отож, якщо по камеральній перевірці податкова намалювала космічні штрафи за невчасну реєстрацію податкових накладних, то будемо разом з @eugenevlasovlawyer боротися. Тим більше, що шанси на успіх досить значні.
 
 
 
 
 
 
****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
**** 
 

#АдвокатПодатки #ПодатковийЮрист #ПодатковийАдвокат #Податки #ЗменшитиШтраф #КамеральнаПеревірка #НевчаснаРеєстраціяНакладної #ПодатковіСпори #ПодатковаПеревірка #СпоризПодатковою #ПодатковаКонсультація #РозблокуватиНакладну #РеєстраціяПодаткової #ШтрафПодаткової #ПодатковийАдвокатКиїв #ПодатковіПоради #ПодатковийРадник #ПорадиПодатковогоАдвоката #СкасуватиШтраф #ПодаткиФОП #КонсультаціяПодатки #ЄдинийПодаток #ОплатаПодатків  #ПодатковіНакладні #ПодатковіПорушення #НесвоєчаснаРеєстраціяНакладних

 

Немає коментарів: