понеділок, 5 лютого 2024 р.

СПЛАТА ПОДАТКІВ ТА ЄСВ за когось. Чи можна сплачувати податки, єдиний соціальний внесок замість іншого?

Представник може сплачувати податки та податкові боргу замість за ФОП чи юридичної особи.


Повноваження представника підтверджуються довіреністю (найкращий варіант) чи договором доручення.

Під час оплати, звісно, ніхто не перевірятиме повноваження, однак у призначеннях платежу про це слід зазначити: оплата здійснюється представником платника на підставі відповідного документу і що важливо зазначити – «за рахунок та від імені платника».

Потім потрібно обов’язково перевірити через тиждень, чи відобразилася сплачена сума в особистому кабінеті платника податків.

АЛЕ потрібно бути обережним😊 Наша податкова оплату податків та податкових боргів за іншого платника податків може розглядати як дохід для платника податків, замість якого сплачується такі податки/борги. Тому потрібно в призначенні зазначати, що оплата здійснюється від імені та за рахунок платника.

Я не кажу, що так відбудеться, але фантазіям податкової годі й дивуватися.

Наприклад, ФОП третьої групи (5%) має дохід - 1000 грн., то відповідно ФОП має сплатити 50 грн. (5% від 1000 грн.), але ці 50 грн. сплатить його представник, то виходить, що ФОП має дохід не 1000 грн., а 1050 грн., з яких власне і треба буде сплачувати єдиний податок.

Тому порада: по-перше, перевіряйте особистий кабінет платника, по-друге, сплачуйте трохи більше, щоб була якась невеличка переплата.

Отож не дивуйтеся, коли податкова «намалює» недоплату з податку, який був сплачений Вашим представником.


ЄДИНИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ВНЕСОК


ЄСВ не є податком, тому тут діють інші правила: передача платниками єдиного внеску своїх обов’язків з його сплати третім особам заборонена, крім випадків сплати головою сімейного фермерського господарства внесків за себе і членів такого господарства.

Тобто за загальним правилом оплачувати не можна, тому якщо не хочеться адреналіну в боротьби з податковою, то ЄСВ краще сплачувати особисто, а не через представника.

Якщо стикнулися з подібними проблемами чи запитаннями або потребуєте допомоги в правильному оформленні довіреності чи договору доручення на сплату податків, то просимо звертатися до @eugenevlasovlawyer.


 

 
****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****  

#АдвокатПодатки #ПодатковийЮрист #ПодатковийАдвокат #Податки #СписатиЄСВ #НедоїмказЄСВ #ПереплатазЄСВ #ПодатковіСпори #ПодатковаПеревірка #СпоризПодатковою #ПодатковаКонсультація #РозблокуватиНакладну #РизиковістьПлатникаПодатків #ШтрафПодаткової #ПодатковийАдвокатКиїв #ПодатковіПоради #ПодатковийРадник #ПорадиПодатковогоАдвоката #ЄСВОскарження #ПодаткиФОП #ОскарженняБоргу #КонсультаціяПодатки #ПодаткиПредставника #ЄдинийПодаток #ОплатаПодатків #ЄдинийСоціальнийВнесок

Немає коментарів: