середу, 17 червня 2015 р.

Біда! Стажист на підприємстві!




Стажист - напівпрацівник на підприємстві, а тому має певні особливості. Ним може бути тільки студент, який має освітньо-кваліфікаційний рівень “молодший спеціаліст”, "бакалавр”, “спеціаліст” або “кваліфікований робітник”,  та продовжують навчатися на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні.
Стажування здійснюється тільки за  спеціальністю (кваліфікацією) за якою здобувається освіта.
Строку стажування складає до 6 місяців. 
Трудові книжки ведуться на студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів, що здобули професію (кваліфікацію) за освітньо-кваліфікаційним рівнем "кваліфікований робітник", "молодший спеціаліст", "бакалавр", "спеціаліст" та продовжують навчатися на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, які проходять стажування на підприємстві, в установі, організації усіх форм власності. (п. 1.1 ).

Основний нормативний акт, який регламентує питання укладання договорів, заяв, процедури проходження практики є Постанова КМУ від 16.01.2013 року за № 20 "
Про затвердження Порядку укладення договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях і Типової форми договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях" (Порядок).
Документи, які оформлюються для проходження стажування на підприємстві:
1. Заява (типова форма наведене в  Порядку), копія паспорту, документ про освіту (при наявності), ідентифікаційний номер.
2. Договір (типова форма наведена в Порядку) – один примірник для роботодавця, другий – для роботодавця.
3.  Індивідуальний графік стажування.
4. За результатами проходження стажування складається відомість про результати проходження стажування.
Стажування може бути платник чи безплатним. У випадку, коли стажист виконує професійні роботи, то йому виплачується заробітна плата згідно з установленими системами оплати праці за нормами, розцінками, ставками (окладами) з урахуванням коефіцієнтів, доплат і надбавок (ст. 29 ЗУ «Про зайнятість населення»), тому треба детально прописувати обов'язки стажиста на підприємстві 
Законодавством не передбачено вимог щодо обов’язкового повідомлення податкових органів про взяття на стажування.
Договір може бути розірваний на вимогу однієї із сторін у разі порушення його умов.


юрист / lawyer
067 86 244 17




#трудові_спори, #податковий_адвокат, #оскарження_звільнення, #господарські_спори, #стягнення_заборгованості, #стягнення_інфляційних, #житловиселення, #АБвласоваВектор, #сімейніспори, #АдвокатськебюроВектор, #familylaw, #аліменти, #податковий_адвокат, #АБвласоваВектор, #фіктивне_підприємство, #фіктивність,  #порушення_постачальником_податкового_законодавства, 

Немає коментарів: