середу, 31 січня 2024 р.

ДЕЯКІ ПОРАДИ ДЛЯ ФОПІВ: щоб податкова зайвий раз не чіплялася. Податковий адвокат, податкова консультація

 

---/---

[ Податковий адвокат | Спори з податковою | Податкова консультація  | Розблокування податкових накладних | Виведення з ризикових | Приймання таблиці даних платника податків ]

 
---/---
 
 
 

Зрозуміло: у кожного підприємця своя специфіка бізнес процесів.  Сподіваюся, що щось буде в пригоді.

 

1. Місце здійснення господарської діяльності (це більше стосується 3 групи єдиного податку): відразу зазначайте під час своєї реєстрації ФОПом «надання послуг/робіт/товарів в Україні та за її межами».

2. Якщо ведете бізнес зі своєї квартири (помешкання) (це більше стосується для 2 та 3 групи єдиного податку), то краще не подавайте 20-ОПП, бо податкова вважатиме, що житло використовується в підприємницькій діяльності, а отже може нарахувати податок на нерухомість. Що стане неприємним сюрпризом, коли прийде податкове повідомлення-рішення 😊

3. Робіть помісячну виписку по рахунку про надходження від клієнтів (це більше для другої та третьої групи), тобто просто роздрукуйте з клієнта банку. Приділіть цьому який час – раз на три місяці, раз на пів року. Це під час закриття чи проведення перевірки значно полегшить життя.

4. У призначенні платежу просити своїх клієнтів зазначати рахунок, номер, дату, звісно, якщо бізнес процес допускає таке, то працювати по рахунку. Ви виставляєте рахунок, і його клієнт зазначає в призначенні. Таке дозволяє потім уникнути зайвих операцій зі зміною призначення платежу, так, ви просто заміните призначення платежу в рахунку.

5. У ЗЕД діяльності  використовуйте рахунок, який має подвійну функцію: і як підстава для оплати, і як акт наданих послуг/виконаних робіт.  Прописуйте в рахунку: «оплата цього рахунку означає факт надання послуг і підписання додаткових актів не вимагається». Це дозволить спростити паперовий документообіг.

6. Якщо обиратимете другу групу єдиного податку, то оберіть на всяк випадок два-три товарних КВЕДИ, на практиці, бувають випадки, коли ФОП другої групи почав працювати з не платниками єдиного податку, а це пряма дорога на скасування реєстрації, однак саме товарні КВЕДи дозволяють уникнути цього, просто для цього  змінюють характер відносин та вибудовують певну історію господарських операцій.

7. та інші 😊

Отож якщо маєте запитання щодо покращення чи спрощення своєї роботи, то просимо звертатися до@eugenevlasovlawyer.

 

 
 
****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****  

 

#АдвокатПодатки #ПодатковийЮрист #ПодатковийАдвокат #Податки #ЄдинийПодаток #ДругаГрупа #ПереплатазЄСВ #ПодатковіСпори #ПодатковаПеревірка #СпоризПодатковою #ПодатковаКонсультація #РозблокуватиНакладну #РизиковістьПлатникаПодатків #ШтрафПодаткової #ПодатковийАдвокатКиїв #ПодатковіПоради #ПодатковийРадник #ПорадиПодатковогоАдвоката #АнулювалиСтатусЄдиного #ПодаткиФОП #ОскарженняБоргу #КонсультаціяПодатки #ЗапитВідПодаткової

 

Немає коментарів: