середу, 9 грудня 2015 р.

Новий Закон про державну реєстрацію фізичних та юридичних осіб вже підписано.


На даний час Закон № 677-VIII  від 15.09.2015  року «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань»  вже підписаний Президентом.
Пропонується, що, у випадку прийняття законопроекту, чинності набувають нововведення вже з 1 січня 2016 року, але, як завжди технічна реалізація урядом закону має завершитися остаточно до січня 2017 року.  Законопроект був зареєстрований в парламенті 2 червня 2015 року. Юридичним, науково-дослідними управліннями парламенту були висловлені доволі суттєві зауваження щодо неузгодженості норм з чинним законодавством, а певні положення дублюють вже наявні норми, які свого часу були визнані неконституційними, крім того, державний бюджет на наступний рік має врахувати положення законопроекту, адже є реальний ризик недофінансування  положень закону, а отже його реалізації.


Вже стає доволі неприємною традицією, коли в актах, які пропонуються прийняти як законодавчі, регламентуються різними галузями, великою кількістю кодексів, законів. Для прикладу, новий закон про державну реєстрацію вносить зміни до десятка нормативно-правових актів, і хоча в законопроекті 37 статей, а в чинному законі про державну реєстрацію – 53, але обсяг документу майже в півтора рази більший.
Серед нововведень:
-      Відтепер державна реєстрація здійснюється починаючи з фізичної особи-підприємця та закінчуючи політичними партіями, громадськими організаціями, третейськими судами, а це призведе до того, що необхідно розробити та запровадити відповідне технічне забезпечення оновленого реєстру, врегулювати питання доступу до реєстру державними органами.
-      Функції проведення державної реєстрації фізичної особи підприємцем, юридичної особи будуть передані органам місцевого самоврядування, а також нотаріусам. Усі нові реєстраційні органи повинні мати відповідну матеріальну базу, тому органи місцевого самоврядування замість вирішення нагальних питань, мають передбачити на таку матеріальну базу відповідні асигнування з місцевого бюджету.
-      Строк реєстрації складатиме для реєстрації ФОП та юридичних осіб – 24 години, як і нині.
-      Пропонується питання подачі документів для отримання різноманітних ліцензій, державної реєстрації врегулювати в одному законі та подавати документи в паперовій, електронній формі державному реєстратору.
З такими темпами уніфікації  правил, не за горами і створення кодексу реєстраційних та ліцензійних дій, натомість можна було б обмежитися в умовах економії державних коштів  косметичними змінами та доповненнями.





#трудові_спори, #податковий_адвокат, #оскарження_звільнення, #господарські_спори, #стягнення_заборгованості, #стягнення_інфляційних, #житловиселення, #АБвласоваВектор, #сімейніспори, #АдвокатськебюроВектор, #familylaw, #аліменти, #податковий_адвокат, #АБвласоваВектор, #фіктивне_підприємство, #фіктивність,  #порушення_постачальником_податкового_законодавства,

Немає коментарів: