вівторок, 12 грудня 2023 р.

Податкова знижка: повернення (компенсація) плати за дитячий садочок


---/---

[ Податковий адвокат | Спори з податковою | Податкова консультація  | Розблокувати податкову накладну | Вивести з ризикових | Не приймають таблицю даних платника податків ]

 
---/---
податковий адвокат, податкова знижка, оформити, отримати податкову знижку
податковий адвокат, отримати податкову знижку

Витрати за дитячий садочок можна частково компенсувати. Така опція з’явилася в податковому законодавстві в середині 2018 році.

Не має значення який садочок: приватний, комунальний, державний тощо. Однак важливо аби цей дошкільний заклад мав дозвільний документ – ліцензію на освітню діяльність у сфері дошкільної освіти.

Звісно, Ви маєте офіційно платити за садочок :) На фарбу, меблі або виховательці на якийсь подарунок для душі, держава не компенсує.

Що треба аби отримати кешбек від держави:

1. офіційний дохід (зарплата чи дивіденди). Для ФОПів податкова знижка, на жаль, не передбачена.

2. зібрати пакет документів (договір, платіжки, паспорт, довідку про доходи, код тощо). Ой як люблять адвокати казати "пакет документів" і буде щастя, як то його зібрати? :)

3. подати через особистий кабінет платника зібрані документи та декларацію до 31 грудня 2023 року щодо податкової знижки за 2022 рік

Як розраховується податкова знижка:
Наприклад,

100 тис. (дохід за рік з податками) – 30 тис. (витрати на садочок) = 70 тис. грн.
Із 70 тис. вираховуємо 18%, маємо 12,6 тис. грн.

І нарешті 18 тис. (18% від сукупного доходу) – 12,6 тис. = 5,4 тис. грн.

Таким чином, якщо заплатили за садочок за рік 30 тис. грн., то Вам держава поверне 5,4 тис. грн. упродовж 60 днів з моменту подачі декларації.

Наступну декларацію за 2023 рік, можна подати вже наступного місяця, в січні 2024 року 😊

Чи влаштує той договір, який маєте з дитячим садочком податкову, що зазвичай зазначалося в призначенні платежу, які ще нюанси для отримання кешбеку (податкової знижки), то з цим слід розбиратися конкретно в кожній ситуації.
 
****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****

#ПодатковийАдвокат #ПодатковаКонсультація #Податковий_Адвокат #ПодатковийЮрист #Податковий_Юрист #Податковий_Спір #ПорадиПодатковогоАдвоката #Податки #АдвокатПодатки #ДПС #ПодатковіПоради #ПодатковаЗнижка #Кешбек #ПодатковийКодекс #ПовернутиВитратиНаНавчання #ПовернутиЧастинуОплатиНаОрендуЖитла #ПодатковіЗнижки

Немає коментарів: