середу, 20 грудня 2023 р.

Отримали запит від податкової? Що робити? Відповідати чи ні?

Якщо податкова цікавиться Вами та надіслала запит?

Обираємо тактику слідчого:

1. Чи правильно зазначено податкову адресу, на яку надійшов запит?

2. Чи є печатки, підписи тощо?

Як правильно, це все є. Тоді

3. Маємо вичерпний перелік, коли податкова вправі надіслати запит.

Усього існує 8 чітких підстав, з яких дві-три найбільш поширені на практиці, як-от: податкова має податкову інформацію про можливе порушення; проведення зустрічної звірки; невідповідність в поданих податкових деклараціях.

І є дев’ята підстава – «в інших випадках, визначених Кодексом». Тут розмитість та невизначеність, чим податкова й зловживає. Адже запитай напряму в податкової що це за підстава, то вона зависне. Тому не зайвим буде про це розписати у відповіді на податковий запит.

Обираємо тактику: на запитання – свої запитання.

4. Якщо не вдаватися в нюанси зі строками, то аби не проґавити краще орієнтуватися на 10 робочих днів з дати отримання.

Але раджу на запити реагувати, бо за ненадання інформації (повної, часткової), чи взагалі ігнорування запиту передбачений штраф – 6700 грн.


5. Чи потрібно надавати всі документи? Ні, не потрібно, бо податкова зазвичай не зазначає який період підприємництва цікавить.

Тому безпечним та логічним буде варіант не додумувати замість податкової, що вона мала на увазі, який період її цікавить?

Є ще цікава норма в Податковому кодексі, у разі якщо платник податків зареєстрований на території, де ведуться (велися) бойові дії та не може надати документи, то про це повинен у довільній формі повідомити податкову і це реально може допомогти.

****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****

 #ПодатковаКонсультація #ПодатковіРизики #ПодатковіПоради #ЗапитВідПодаткової #ЧиВідповідатиНаЗапитПодаткової #ПодатковаВідповідь #ВідповідьНаЗапит #ПлатникПодатків #ЄдинийПодаток #СудовіСправи #ПодатковіСпори #ШтрафиЗаНенаданняВідповіді #БізнесПодатки #ПодатковийЮрист #ПодатковийАдвокатКиїв #податковийштраф #податкиадвокат #податкивійна #ПодатковийАдвокат #податковіСпори #ПодатковийЮрист #ПрипиненняФОП #ПодатковіПеревірки #ПодатковіШтрафи #ПорадиПодатковогоАдвоката

 

Немає коментарів: