вівторок, 16 січня 2024 р.

СПІЛКУВАННЯ З ПОДАТКОВОЮ: які способи існують?

 

 

податковий адвокат, оскарження податкового повідомлення рішення, податкова консультація
податковий адвокат, запит від податкової, оскарження податкового повідомлення рішення

 Як можна отримати від податкової ту чи іншу інформацію?

 

 Отож самотужки можна отримати через:


- звернення, надісланий через електронний кабінет або ж пошто. Строк відповіді – приблизно місяць,

- запит на доступ до публічної інформації. Зазвичай, його застосовують під час з’ясування причин блокування накладних, потрапляння в список ризикових. Строк відповіді – 5 робочих днів. Але ним можна скористатися в певних випадках.

- отримання індивідуальної податкової консультації. Це більше стосується роз’яснення податкового законодавства, застосування тієї чи іншої податкової норми під час підприємницької діяльності. Як на мене, краще відразу звертатися до ДПС України, а не до місцевої, хоча сила податкових консультацій однакова. Строк відповіді податкової – 25 днів з можливим продовженням на 15 днів.

- особистий прийом у керівника.

- звернення на гарячу лінію податкової (0800-501-007, дзвінки безплатні), АБО НАПИСАТИ через телеграм.

Альтернативні способи:

- адвокатський запит. Найбільш швидкий та дієвий спосіб отримання. За три останніх роки, з поміж моїх 67 запитів, податкова не відповідала лише на один, і то, імовірно, що наша Укрпошта схибила.

- запити через громадські організації, комунікаційні платформи.

- звернення не напряму до ДПС, а до Мінфіну, інші інституції.


Маєте запитання вже до нас? Просимо звертатися до @eugenevlasovlawyer. Допоможемо з’ясувати яке ставлення податкової до Вас, Вашого бізнесу.

 

 
****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****

 #АдвокатПодатки #ПодатковийЮрист #ПодатковийАдвокат #Податки #ПодатковіСпори #ПодатковаПеревірка #СпоризПодатковою #ПодатковаКонсультація #РозблокуватиНакладну #РизиковістьПлатникаПодатків #ШтрафПодаткової #ПодатковийАдвокатКиїв #ПодатковіПоради #ПодатковийРадник #ПорадиПодатковогоАдвоката #АдвокатськийЗапит #ПодатковаКонсультація #РозблокуватиНакладні #ВивестиЗризикових #Критерій1 #Критерій8 #ДосудовеОскарження #РозблокуванняНакладних #РозблокуванняПодаткових #ЗаблокувалиНакладні #ЗапитНаДоступ #ГарячаЛініяПодаткової

 

Немає коментарів: