вівторок, 30 січня 2024 р.

ПОДАТКОВА НЕ СПИТЬ, а слідкує за ФОПами, краще за СБУ. Коли з’являється податковий борг

 

---/---

[ Податковий адвокат | Спори з податковою | Податкова консультація  | Розблокування податкових накладних | Виведення з ризикових | Приймання таблиці даних платника податків ]

 
---/---
 

Уже нікого не здивуєш новинами про те, що податкова опановує соціальні мережі аби виявити тих, хто торгує в інстаграм та не має статусу підприємця.

На додачу податківці і фізично полюють на не зареєстрованих ФОПів-таксистів, проводячи перевірки:  фіксують відсутність касових апаратів, не видачу фіскальних/розрахункових чеків.

Не буду розписувати наслідки та штрафи за не реєстрацію ФОПом та відсутність РРО.

Нещодавно дізнався про ще один спосіб «малювання» податкових боргів уже для зареєстрованих ФОПів, в умовах обмежень на проведення  податкових перевірок.

Те, що камеральні перевірки податківці проводять щодо питань, які в принципі не можуть охоплюватися цим видом податкових перевірок – це не дивина.

Натомість, коли ФОП взаємодіють з юридичними особами: надають якісь послуги/виконують роботи/поставляють товар, то здебільшого такі отримувачі в своїй податковій звітності показують виплати на користь ФОПа. Можна дискутувати: чи треба це робити чи ні. Кожний бухгалтер вирішує це сам.

Виходить: податкова побачить по звітності вашого контрагента про виплату вашому ФОПу  грошей за послуги/роботи/товари, і наступним кроком – перевірить чи подав цей ФОП на єдиному податку звітність, скільки задекларував, сплатив податків.

І якщо податкова не задовольнить свій апетит, то звернеться до ФОПа за роз’ясненням АБО мовчки подасть до суду позов про стягнення податкового боргу.

Отож регулярно перевіряйте свій застосунок Дія, час від часу заглядайте в особистий кабінет платника. Бо в умовах безгрошів’я в державній скарбниці, ненажерливість податківців буде тільки зростати.

***

Чи маєте подібні проблеми? Якщо в особистому кабінеті платника податків з’явися борг, але не розумієте за що та звідки, просимо звертатися до @eugenevlasovlawyer.

 

 
 
 
****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****  

 

#АдвокатПодатки #ПодатковийЮрист #ПодатковийАдвокат #Податки  #ПодатковіСпори #ПодатковаПеревірка #СпоризПодатковою #ПодатковаКонсультація #РозблокуватиНакладну #РизиковістьПлатникаПодатків #ШтрафПодаткової #ПодатковийАдвокатКиїв #ПодатковіПоради #ПодатковийРадник #ПорадиПодатковогоАдвоката  #ПодаткиФОП #ОскарженняБоргу #КонсультаціяПодатки #ПодатковийБорг #СудЗподатковою #БоргЗєдиногоПодатку #АнулювалиСтатусЄдиногоПодатку #СписатиБорг #СписанняБоргу #КамеральнаПеревірка #ПодатковіПеревірки

 

Немає коментарів: