середу, 24 січня 2024 р.

МАЛЕНЬКА ПЕРЕМОГА В АПЕЛЯЦІЇ. Коли просили розблокувати накладну, а отримали перерахунок пенсії

 

---/---

[ Податковий адвокат | Спори з податковою | Податкова консультація  | Розблокування податкових накладних | Виведення з ризикових | Приймання таблиці даних платника податків ]

 
---/---
 

 

січень 2024

Хочемо гарних новин, швидких перемог на фронті. Роль стороннього споглядача нас цілком влаштовує. Коли той контрнаступ? Коли успіх?

Натомість маємо: контрнаступ тривав менше ніж розглядалася апеляція клієнта на ухвалу (7 місяців). І це ще проміжний етап, тобто попереду ще + 8 місяців слухання по суті. 

Суть банальна: подали позов на розблокування 7 податкових накладних, суддя першої інстанції вгледів порушення правил об’єднання, як наслідок – повернув позов. На що ми подали апеляційну скаргу, бо процесуально це не правильно. І я би назвав це суддівським невіглаством.

Впевнений, що суддя/суддиха про це знала, однак колосальна перевантаженість, лінь та недолугість взяли гору – і питання правильності, неправильності не так гостро стояло для неї.

Отож виходить, що бідолашні три судді апеляції + купа їхніх помічників була задіяна в розгляді нашої скарги на ухвалу аж 7 місяців. Звісно, не  тільки наша справа була в роботі на «судовому» «фронті». Слава Здоровому глузду, нашу скаргу задовільнили.

Насправді, згаяти 7 місяців на вирішення доволі нескладного процесуального питання – це занадто дорого для всіх нас.

Але епічним було те, що в постанові апеляції було зазначено:  заявлені вимоги пов’язані між собою , а також спрямовані на настання наслідків, які передбачають здійснення ПЕРЕРАХУНКУ ПЕНСІЇ ПОЗИВАЧУ.

Приємно, що просили розблокувати накладні, однак отримали ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЇ. 

Клієнти час від час запитують чи можна об’єднувати в одному позові кілька заблокованих податкових накладних? Закон це не забороняє, але суддівська голова – то темний ліс, в якому живе чимало тарганів і ризик повернень існує.

Маємо, що замість того, аби змінювати та змінюватися тут, ми хочемо/вимагаємо від наших оборонців звитяг там.

***
Зараз трохи змінилися підходи в розблокуванні податкових накладних, бо останнім часом вносилися зміни до порядку блокування, тому те, що працювало вчора, може не працювати сьогодні. Якщо треба розблокувати в досудовому/судовому порядку – просимо звертатися до
@eugenevlasovlawyer.

 

****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****

 

#АдвокатПодатки #ПодатковийЮрист #ПодатковийАдвокат #Податки #ПодатковіСпори #ПодатковаПеревірка #СпоризПодатковою #ПодатковаКонсультація #РозблокуватиНакладну #РизиковістьПлатникаПодатків #ШтрафПодаткової #ПодатковийАдвокатКиїв #ПодатковіПоради #ПодатковийРадник #ПорадиПодатковогоАдвоката #АдвокатськийЗапит  #ПодатковаКонсультація #РозблокуватиНакладні #ВивестиЗризикових #Критерій1 #Критерій8 #ДосудовеОскарження  #РозблокуванняНакладних #РозблокуванняПодаткових #ЗаблокувалиНакладні


 

Немає коментарів: