вівторок, 9 січня 2024 р.

Якщо податкове повідомлення-рішення з податкової не отримували. Нічого з податкової не приходило. Чи можна не платити?

податковий адвокат, скасувати ППР, податкова перевірка, розблокувати накладну

Досить часто від клієнтів на консультаціях чую: Нічого від податкової не отримував: жоднісінького документу! А тому те, що вона там собі нарахувала та відобразила в моєму особистому кабінеті платника податків – незаконно! І тому те, що вона стягує податковий борг через суд – це також незаконно!

Взагалі-то існує, зазвичай, два формати спілкування з платниками податків: через електронний кабінет, але за умови подачі платником податків відповідної заяви, або ж стандартним способом – через Укрпошту. Виходить, якщо платник податків не просив податкову спілкуватися з ним через особистий кабінет (в електронному форматі), то Укрпошта в поміч.

Усі ми, громадяни, ОФІЦІЙНО змінюючи місце проживання, впродовж одного місяця повинні повідомити податкову.

Є три найпоширеніші податки саме для фізичних осіб-громадян на

(1) нерухомість,

(2) землю,

(3) транспортний засіб, - сплачуються вони впродовж 60 днів з моменту отримання податкового повідомлення-рішення (ППР).

Саме ППР формує та розраховує податкова і вона ж повинна надіслати ППР до 1 липня року, який йде за звітним: тобто до 1 липня 2024 року слід очікувати на ППР за податки 2023 року.

Де можна побачити податкове повідомлення-рішення (ППР)?

У нагоді буде особистий кабінет платника податків (фізичної особи) - розділ «ЕК для громадян» >>> «Загальна інформація про платника», там мають відображаються ППР, навіть ті, які на думку платника податків не були ним отримані.

Якщо платник податків з тих чи інших причин не отримав ППР, то закон, як правило, звільняє САМЕ від штрафів за його невчасну сплату, а НЕ ВІД САМОГО ОБОВ’ЯЗКУ.

Тому, прикро, але платник податків, навіть не отримавши ППР, все одно мусить заплатити податки або ж оскаржити.

Виникли запитання – просимо звертатися аби разом вирішити Ваші проблеми з податковою.
 
 
 
 
 
 
****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
****
 
#АдвокатПодатки #ПодатковийЮрист #ПодатковийАдвокат #Податки #СписатиЄСВ #НедоїмказЄСВ #ПереплатазЄСВ #ПодатковіСпори #ПодатковаПеревірка #СпоризПодатковою #ПодатковаКонсультація #РозблокуватиНакладну #РизиковістьПлатникаПодатків #ШтрафПодаткової #ПодатковийАдвокатКиїв #ПодатковіПоради #ПодатковийРадник #ПорадиПодатковогоАдвоката #ЄСВОскарження #ПодаткиФОП #ОскарженняБоргу #КонсультаціяПодатки

Немає коментарів: