пʼятницю, 26 січня 2024 р.

ДОХОДИ ЧЕРЕЗ PAYONEER, PATREON 18% + 1,5% не забудьте! навіть якщо ФОП

 

---/---

[ Податковий адвокат | Спори з податковою | Податкова консультація  | Розблокування податкових накладних | Виведення з ризикових | Приймання таблиці даних платника податків ]

 
---/---
 

Схоже, будемо формувати нову судову практику щодо оподаткування доходів фізичних осіб-підприємців, що працюють з іноземними компаніями через Payoneer, Patreon.

Власне,  Patreon доволі популярний сервіс і для блогерів, авторів, тому і тут будуть питання від податкової, навіть, якщо вони ФОПи.

Отож маємо чергове роз’яснення податкової (№ 3710/ІПК/99-00-24-03-03-06 від 24.10.2023), їх останнім часом подібного штибу доволі багато, і всі вони за суттю наданої відповіді однакові – навіть якщо Ви ФОП, на спрощеній системі оподаткування, то:

Ваші гроші перераховані з Вашого Payoneer, Patreon на Ваш український ФОП (спрощеної системи оподаткування) податкова бажає оподатковувати за ставкою 18% (ПДФО) + 1,5% (військовий збір).

 

І для цього потрібно буде подавати окрім звітності як ФОПа ЩЕ й щорічну декларацію про майновий стан, бо, бачте, такий дохід підлягає оподаткування не як ФОПівський, а як звичайної особи.

Дуже багато запитань щодо адекватності позиції та тим більше як буде застосовуватиметься  на практиці такий підхід податкової: як відслідковуватиме джерела доходів, як зрештою оподатковуватиме… Бо якщо кошти на Payoneer, Patreon заходили з якоїсь іноземної країни, з якою укладено конвенцію, то тут має застосовуватимуться ставки конвенції, а не бажалки нашої податкової.

На загал, як на мене, подібну індивідуальну податкову консультацію можна оскаржити в судовому порядку із хорошою перспективою перемоги, що дасть можливість звести нанівець донарахування нашої податкової.

Отож які маємо механізми захисту від подібних ризиків зараз? І як з ними скористатися? 

Просимо звертатися до @eugenevlasovlawyer.

 

****

Маєте запитання? 

 
 
**** 
 
 
**** 
 

#АдвокатПодатки #ПодатковийЮрист #ПодатковийАдвокат #Податки #Payoneer #ФопPatreon #Patreon #ПДФО #ПодвійнеОподаткування #ПодатковіСпори #ПодатковаПеревірка #СпоризПодатковою #ПодатковаКонсультація #ЗапитВідПодаткової #РизиковістьПлатникаПодатків #ШтрафПодаткової #ПодатковийАдвокатКиїв #ПодатковіПоради #ПодатковийРадник #ПорадиПодатковогоАдвоката #PayoneerПодатки #PatreonПодатки

 

Немає коментарів: